2010. november 8., hétfő

Gesztenyepürés habcsóktortácska


Gesztenyepürés habcsóktortácska

1. Attól függően, hogy hány kis tortát szeretnél, készíts 2 – 3 tojásfehérjéből habcsókokat úgy, hogy 1 fehérjéhez 9 dkg cukrot kell hozzáadni.

A habcsók készítését most nem írom le, megtalálod itt a Habos linzer receptemnél képekkel illusztrálva.

Annyit kell csak változtatni a sima habcsókhoz képest, hogy ne lyukas legyen a közepe, hanem telített, mint ahogy az alábbi képemen is látszik.

2. Én a képen látható 12 db kisebb méretű habcsókot készítettem 2 tojásfehérjéből.

Ehhez a 12 db –hoz 35 dkg gesztenyemasszát , 1 csomag vaníliás cukorral és annyi tejjel kell kikeverni, hogy formázható legyen habzsákkal. ( de nyomhatjuk rá gesztenyepüré nyomóval is )

3. 2 dl Hulala tejszínt , 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verni.

4. Összeállítás : A habcsók torta alapokra először gesztenyemasszát nyomjunk, majd egy adag tejszínhabot, majd megint gesztenyét és megint tejszínhabot. A tetejét olvasztott csokival vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.

A habcsók alap elkészíthető előre, a többi seperc alatt kész van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése