2010. november 3., szerda

Túrós szelet

Hozzávalók

  • elkészítés:40 - 50 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:30 perc
Túrós szelet
Forrás:
saját
  • A tésztához

    5 tojás
    35 dkg porcukor
    1,5 dl tej
    1 dl olaj
    1 cs szalalkáli
    25 dkg liszt

  • A töltelékhez

    25 dkg Rama margarin
    30 dkg porcukor
    50 dkg túró
    10 dkg mazsola
    egy kis citromlé
    1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

Az öt tojássárgát a porcukorral habosra keverem, majd beleteszem a tejet, az olajat és a szalalkálit. Hozzáadom a lisztet és végül az öt tojásfehérjének keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütöm, ha kihűlt, kettévágom. A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével kikeverem jó habosra, mazsolát, túrót keverek bele. Ráteszem a krémet az alsó piskótára, majd befedem a másik piskótával és megszórom a tetejét porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése