2010. november 8., hétfő

Gesztenyés finomság...


Vadgesztenye süti

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 1 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, 2 ek. rum, tej ( nekem 1.8 dl kellett )

Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat A golyókat fogvájó segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba. Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.

Könnyen elkészíthető, mutatós, sütés nélküli sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése